ik hoorde mijn eigen gedachten niet meer


Het was 16u15. Een woensdagmiddag. Ik op de fiets richting Antwerpen Centraal. Ik ging daar een nieuwe vriendin ophalen om samen gezellig iets te gaan drinken en eten. Leuk, dacht ik. Een rustige avond.

Wat schrok ik me rot. Al fietsend. Al die geluiden, al die hectiek, al die drukte. Ik wilde eigenlijk gewoon wegfietsen. Weg van de stad, op weg naar rust. Maar...waar ging ik rust vinden?

Lekker verder fietsen en blijven lachen, want ik ging een fijne avond tegemoet.

Wow, ik kon dit niet. Jawel, komaan, je kan dit.

En al die mensen langs me, over me, rond me,.. Links. Rechts. Overal mensen. Auto's. Fietsers. En niemand.... die even naar me lacht. Niemand die even vriendelijk terug knikt om een teken van erkenning te geven. Hey, jij bent hier ook. Wij zijn hier samen.

Neen.

Ik ben hier alleen en ik fiets hier en jij fietst in mijn weg, want ik wil naar huis. Naar de winkel, naar de kinderen.

Maar, IK, lachte en knikte en zocht oogcontact en was rustig in al die drukte. Aan de stoplichten wilde ik een praatje slaan met iemand die langs me stond. Toen zij plots " hey jij" zei, dacht ik: YES! Eindelijk iemand die ook vriendelijk wilde zijn. Pas 2 seconden later zag ik dat zij haar oortjes in had en zij met iemand aan het bellen was. Auch.

Het werd groen en zij reed sneller dan ik weg. Da-aag!

Daar was ik weer alleen. Op mijn fiets. Tussen tientallen fietsers en honderden auto's. Er reed ook een trein voorbij op de treinsporen. Een brommer of 2 passeerden razendsnel en levensgevaarlijk.

Toen zag ik het. Dit is ideaal om niet meer te denken. Want ik kon mijn eigen gedachten niet meer horen. Is dit mediteren?

Weet je wel, ze zeggen dan een moment vinden waar je niet meer denkt. Of liever, en beter, waar je niet stilstaat bij je gedachten. Waar je geen aandacht geeft aan je gedachten. Maar gewoon aanwezig bent met alle gedachten en alles rondom je. Laat het zijn.

Wel... ik was daar. In alle drukte. Aan het ervaren wat er was en niet meer aan het denken. Alleen zijn in het hier en nu.

Is dat de oplossing? Zou het kunnen dat we niet in stilte, maar juist in alle hectiek zouden kunnen gaan mediteren?

Wat denk jij?

Ik reed rustig verder. Zonder gedachten. Ik wist weer wat te schrijven. En daar stopte ik met nadenken over de drukte en het mediteren.

Ik zag mijn nieuwe vriendin staan. Ik omhelsde haar. Ik maakte connectie en ik was blij.

Een heerlijke avond volgde er vol vriendschap en verbondenheid.

En op weg naar huis... op de fiets... in de stad, scheen de avondzon in mijn ogen en ik genoot. Ik hoorde geen geluiden meer.

Heb jij daar ook last van? Van al die prikkels in je drukke leven? Wil je graag een dagje komen ont-prikkelen?

Ik organiseer samen met Eve Mintiens, bezielster van Inspirational Yoga, Antwerp, een dagworkshop: RUST NA OVERPRIKKELING. Een volledige dag in teken van rust vinden, yoga en meditatie.

Wanneer? 3 juni of 2 juli of 8 juli

Waar? Inspirational Yoga, Jonghelinckstraat 8a, 2018 Antwerpen

Deelnameprijs: 89 euro (excl. lunch)

Alle info vind je op : www.coachmarjolein.com/workshops-groepssessies

#meditatie #workshop #prikkels

141 keer bekeken

Antwerpen , Zwijndrecht en Schoten

LET'S DO THIS TOGETHER