Knopen doorhakken

Wat lijkt het soms toch moeilijk om knopen door te hakken. Om beslissingen te nemen.

Het is toch veel gemakkelijker om dingen uit te stellen? Morgen zal ik er eens over nadenken. Volgende week ga ik eens een lijstje maken wat nu het beste is voor mij. Binnen 2 weken ga ik de knoop doorhakken. Nu wil ik nog even rustig zijn.

Yeah Right!! Dat rustig zijn is dan vaak de meest stresserende periode. Want vermits je niets beslist, blijf je er alsmaar aan denken op elk vrij moment. Het weegt. En vaak is het ook echt zwaar. Het maalt in je hoofd en je wordt er moe van. Wanneer je 's avonds wil gaan slapen, houdt het je wakker. Word je 's nachts wakker, dan begin je vanzelf weer te piekeren. Want ja, dat wordt het dan; een gepieker.

Herkenbaar?

Uitstelgedrag kennen we allemaal. En het lijkt ook echt in het begin dat het beter is om het uit te stellen. Het voelt zogezegd beter aan. Maar het is echt niet zo!

Een tip? Alles wat je binnen de 4 minuten geregeld kan krijgen, voer het dan direct uit!

Een voorbeeld?

Stel je krijgt een mail binnen met een duidelijke vraag voor een afspraak. Die afspraak gaat alleen over jou. Dan kan je snel in je agenda kijken, zoeken naar beschikbaarheid en antwoorden binnen de 4 minuten.

Anders blijft die mail in je hoofd spoken en denk je af en toe: "Oei, ik m