top of page

Wanneer je beslist om een goed doel te steunen...


Enkele weken geleden schreef ik een blog over ArmenTeKort, een vzw die kansarmoede wil bestrijden.

Ik volgde in september de opleiding om als vrijwilliger aan de slag te kunnen gaan. Om als buddy iets te kunnen betekenen voor een kanszoekende. Je krijgt gedurende 5 dagen, verspreid over 4 weken een enorm interessante opleiding waar empowerment centraal staat. Stuk voor stuk professionals die weten waarover ze spreken.

Het gaf me telkens meer zin en kracht om verder te gaan, om écht als buddy te willen starten. Tegelijkertijd besefte ik ook dat ik best wel wat angstig was: "Kan ik dit wel?"

Vorige week ontmoette ik voor het eerst mijn buddy, mijn kanszoekende. Een prachtige jongedame met enorm veel lef en doorzettingsvermogen. Een creatieve ziel met een gigantische dosis heerlijke humor. Ik kijk nu al naar haar op en zij heeft me nu al dingen bijgeleerd. We hebben ook best wel wat dingen gemeenschappelijk en dat creëert een band. En het is net die band die ik haar wil kunnen geven. Ik voel dat dit goed zit en dat ik haar nu al dankbaar ben dat zij met mij in dit 2 jaar durend traject wil stappen.

"Oef, ik ga dit wel kunnen."

De organisatie ligt me nauw aan het hart. Omdat ik geloof in hun manier van aanpak.

Vandaag kies ik hen als goed doel en wil ik jullie graag ons initiatief voorstellen. Jawel, ONS, want ik ben niet alleen.

Samen met Wendy Dirven en Esther van Kuijk, 2 partners in crime die mee hebben gedaan aan het tv programma Blind Getrouwd, veilen we onze trouwjurken.

"Zo zonder man heeft het maar weinig zin om de jurk in de kast te laten hangen, toch?"

Vorige week spraken we af voor een "fotoshoot" met ons drietjes wat ons leuke foto's en een dag vol plezier opleverde. We wilden wat fotomateriaal maken om promo te maken. Want dit is ons eigen initiatief. Met extra dank aan de broer van Esther die het geduld had om voor ons leuke foto's te nemen.

Uiteraard willen we zoveel mogelijk mensen bereiken, want dit gaat niet over ons, dit gaat over onze goede doelen. Dus voel je vrij om dit bericht te delen.

Geen idee of dit een groot succes gaat worden, miljoenen zullen we er niet mee verzamelen, maar dat kleine beetje dat voor een groter geheel kan zorgen...daar gaan we voor.

Dit verhaal heeft nu al een happy end; we werken samen aan meer bewustwording.

We hebben elk een goed doel gekozen en de opbrengst van de veiling gaat dan ook integraal naar deze organisaties:

Wendy koos voor Think Pink België. Zij schreef er ook een mooie blog over die je hier kan lezen.

Esther ging met haar rode jurk voor Rode Neuzendag en al haar info vind je via deze link.

Dankzij Vavato auctioneers, die ons steunt en begeleidt bij deze veiling, kunnen wij jullie onze jurken aanbieden. Op 31 oktober organiseren zij ook een kijkdag waar wij alle drie aanwezig zullen zijn. We helpen je graag met het passen van het kleed, mocht je interesse hebben. Bieden kan je vanaf 28 oktober en 8 november sluiten we alles af.

P.S.: kijk even naar wat ik op mijn handen draag. Dat is een zout-en pepervatje in knuffelhouding. Dat geef ik je graag mee bij de overhandiging van de jurk.


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page