Wanneer Dory gelijk heeft

Ken je Dory? De blauwe vis in Finding Nemo en Finding Dory. Ik hou van haar. Het is een doktersvis - zo blijkt - die in de film de grappige vis speelt die alles heel snel vergeet. Ik lach altijd met haar en tegelijk vind ik haar ook een beetje zielig. Maar … ik hou van Dory.

Het was in El Gouna, Egypte, waar ik enkele weken geleden ben gaan snorkelen in de prachtige Rode Zee. Potverdekke… wat was het daar PRACHTIG! Zo een moment dat je niet kan beschrijven. Dobber ik daar met mijn vinnen, de snorkel op in het helderblauwe water. Geen geluid. Geen prikkel. Enkel schoonheid. Pure, ware, krachtige schoonheid. Alle kleuren van de regenboog - and beyond- zag ik daar in allerlei vormen. Vissen. Planten. Rotsen. Koraal. Wauw. Wauw. Wauw.

Wondermooi.


En plots... ook Dory. Wacht? Really? Dory, is that you? Aaaarghh… you sweetheart. I love you.