top of page

Just.Be.You.


Wauw. Wat een weekend. Een weekend vol zonneschijn, vriendschap en liefde.

Het deed me zoveel deugd om gewoon 100% mezelf te mogen zijn. Om gewoon te zijn.

En de mensen die bij me waren, mochten en konden ook gewoon zijn. Geen gedoe. Gewoon. En gewoon zijn is zo veel meer dan gewoon goed. Enorm dankbaar ben ik dat mijn vrienden ook gewoon kunnen en durven zijn. Zij weten dat dat bij mij kan en mag. Want meer is voor mij echt niet nodig. Het grootste geschenk dat je mij kan geven is je authentieke zelf zijn. Altijd. Gewoon Jij zijn.

Er is volgens mij niet veel anders dat meer energie vraagt dan niet jezelf te kunnen zijn. Door niet jezelf te kunnen of mogen zijn, kom je in een rol terecht. Al dan niet bewust. En dat niet-echt zijn, dat niet authentiek zijn. Dat vreet aan je. Misschien ook niet altijd even bewust.

Daarom vraag ik jou even om aan reflectie te doen. Ben jij altijd echt? Wanneer kan je dat zijn en wanneer denk je dat niet te mogen en/of kunnen zijn?

Wat maakt dat je niet echt jezelf kan of mag zijn? Wat maakt dat je wel echt bent?

En nog meer ... weet jij wie jij echt bent?

Welke situaties zorgen ervoor dat jij niet jezelf kan/mag zijn? Heb je daar al eens bij stil gestaan? Of is dat misschien wel een persoon? Misschien is dat wel iemand die heel dicht bij jou staat, waardoor je denkt dat het dan zo maar moet zijn. Dat kan. Dat wil ik misschien wel begrijpen.

Maar besef je hoeveel energie het van je vraagt om niet jezelf te kunnen zijn?

In je werkomgeving vind je het misschien noodzakelijk dat je een rolletje speelt. Dat kan. Dat begrijp ik. Is het ook zo bij vrienden of familie? Hoeveel tijd van je leven ben jij 100% jij? En hoeveel tijd zou je 100% JIJ willen zijn? Is er een verschil?

Wat wil jij?

Vaak krijg ik hier een antwoord op dat begint met "ja, maar...".

Was jij dat ook aan het denken?

Dat mag.

Wil ik jou veranderen? Wil ik met jou in discussie gaan? Neen.

Ik wil jou bewust maken van wie jij bent. Wat jij wil. Wat jij kan. Wie JIJ is. Wie jij wil zijn.

Een bewustwording is vaak de eerste stap.

Ik hou niet van energievretende dingen in mijn leven. Ik ben heel graag heel bewust van alles wat er rondom mij in mijn leventje gebeurt.

Om mij er bewust van te maken wat ik aan het doen ben, van wat energie kost en wat ik kan vermijden om mijn energievaatje niet meer te laten leeglopen.

Een bewustwording van die dingen, is mijn eerste stap naar meer energie.

Zit je nog met vragen na het lezen van deze blog of wil je graag een afspraak maken voor 1 op 1 coaching? Aarzel niet om me te contacteren. Mail naar coachmarjolein8@gmail.com


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page