top of page

Waar liggen mijn grenzen?

Het blijft toch altijd moeilijk om niet over je grenzen te gaan. Het wordt zo vaak geadviseerd: houd rekening met je grenzen, bewaak je grenzen,...

Maar... ken jij je grenzen?

Weet jij wat te veel is voor jou?

En wat bedoelen ze dan juist met die grenzen?

Het geldt voor vele onderwerpen.

Waar ligt de grens bij jou voor lichamelijk contact? Wat kan en wat voelt goed voor jou? En vanaf wanneer gaat iemand te ver, of komt iemand te dicht? Dat hoeft niet per sé een liefdespartner zijn, maar kan ook gewoon een wildvreemde zijn. Een vrouw of een man die in de rij staat te wachten en die volgens jou te dicht komt te staan. Wat doe jij dan? Zeg jij het die persoon? Vraag jij vriendelijk om wat afstand te bewaren? Of neem jij gewoon een stap vooruit?

Wat is te veel voor jou op je werk? Doe jij dingen tegelijk? En weet je maar al te goed dat ons brein dat niet kan? Wanneer zeg jij neen? Wanneer geef jij toe dat je agenda eigenlijk al vol zit en dat je het niet ziet zitten om nog een taak te aanvaarden? Of durf jij misschien geen neen zeggen? Je weet misschien niet hoe?

Durf jij tegen je vrienden zeggen dat je liever niet meer afspreekt? Waar liggen je grenzen in je sociale leven?

Vind je het belangrijk om tijd te investeren in je vrienden? Maar wil je soms ook gewoon neen zeggen en thuis blijven? Wat doe je dan? Wat zeg je dan?

En zo kan ik nog wel even verder blijven gaan.

Het is belangrijk om hier even bij stil te staan. Om te ontdekken hoe het bij jou zit. Daarom dat ik je zoveel vragen stel.

Enkel op die manier kan je er iets aan doen, er aan werken, zodat je energiepeil hoog genoeg blijft staan. Om ervoor te zorgen dat je niet ziek valt of erger nog, een burn-out krijgt. En vooral om ervoor te zorgen dat je een leuk leven blijft hebben. Een leven gevuld met zaken waarvan je energie krijgt. Een leven leiden zoals jij

het wil.

Durf even stilstaan bij jezelf en check wat voor jou belangrijk is.

Succes!


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page