top of page

2018 wordt een Topjaar! Ook door een beetje NIETS in te plannen...


Ik geef toe, de laatste weken van het vorig jaar, waren niet echt mijn topweken. Ik ben niet zo een grote fan van de feestdagen en nog minder ben ik fan van de donkere dagen. Toen ik op de radio hoorde dat we maar 9uur zonlicht hebben gehad in de maand december, stelde me dat al een beetje gerust. Ik heb gewoon veel licht nodig, veel zonlicht, om me top te voelen. En ik ben niet de enige, zo heb ik bij velen rondom mij gehoord.

Maar goed, het is nu zo.

Die weken zijn voorbij, de dagen zijn inmiddels wat langer aan het worden.

Ik voel het aan alle cellen in mijn lichaam dat het beter wordt. En dat 2018 gewoonweg een topjaar gaat worden.

Ik heb vandaag ook mijn "happy moments" pot ondersteboven gehouden en dat maakte me heel blij. Zo grappig wat ik allemaal had opgeschreven. Heel veel leuke dingen meegemaakt in 2017. Wauw!

Heb ik dan geen zware, moeilijke momenten gekend in het vorig jaar? Oh, jawel, hoor! Wees daar maar zeker van. Ik ben ook maar een mens. Maar ik wil mijn brein wat meer trainen en dat doe ik onder andere door alleen maar de goede dingen op te noemen die zijn gebeurd.

Vorig jaar op 1 januari om 00.02 kon ik geen enkel positief moment bedenken. Het duurde wel 15 minuten vooraleer ik iets leuks kon noemen. Dat vond ik toen zo verontrustend, dat ik dat dit jaar niet meer wilde meemaken. En dat is gelukt! Elk moment dat ik leuk vond of dat mij blij maakte, schreef ik op een papiertje en stak ik in de "happy moments" pot. En vandaag heb ik alles terug gelezen. Heerlijk!!

Een echte aanrader. De nieuwe staat inmiddels weer klaar en de eerste papiertjes zitten er reeds in.

Ook als ik naar mijn agenda kijk, word ik vrolijk. Er staat lekker veel in. Dan hoor ik al een aantal van jullie zeggen: " Oei, veel?" . Maar het zijn alleen maar dingen die ik graag doe. Dingen waar ik energie van krijg. Dingen waarvoor ik zelf heb gekozen om die in mijn agenda te plaatsen. En dan mag het best wel druk lijken, ik kijk er enorm naar uit!

Naast mijn workshops, infosessies en groepssessies die ik heb gepland, zijn er ook verschillende momenten geblokkeerd voor mijn nieuwe uitdaging in een groepspraktijk. Vanaf 22 januari maak ik deel uit van het team van Medihuis, Schoten. En daar ben ik ongelooflijk dankbaar voor. Een nieuwe stap, een stap vooruit!

En naast al die activiteiten, markeer ik ook een aantal " NIETS" momenten in mijn agenda. Want ik besef maar al te goed dat ik tijd voor mezelf moet inplannen. En dat ik mijn grenzen moet bewaken. Dat NIETS doen, mag dan ook gewoon yoga doen of gaan lopen, zijn. Of een ganse voormiddag in pyjama blijven rondlopen. Waar het om draait, is om die momenten te blokkeren, zodat ik niet ga werken, niet ga geven, niet in dienst ga staan voor anderen. In die geblokkeerde tijd gaat het om mezelf. Gaan ontbijten met vrienden, een badje nemen waar de telefoon uit staat, een boek lezen,... Al die dingen die mij nog extra energie geven of die mijn batterijen weer kunnen laten opladen.

2018 wordt een Topjaar, omdat we met z'n allen wat bewuster gaan leven. Bewuster omgaan met tijd. Bewuster worden van wat je zelf nodig hebt en wat nu écht belangrijk is voor je.

Daar geloof ik in. De tendens is de laatste jaren al gestart en dat gaan we gewoon verder zetten.

Ik ben er helemaal klaar voor.

Jij ook?

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page