top of page

Zet nu die eerste stap


Dat gevoel dat je met iets zit en dat er maar blijft zitten. Dat ene plan waarmee je al lang in je hoofd rondloopt, maar niets mee doet. Die bergen ideeën waaraan je heel vaak denkt, maar telkens weer opbergt. Die dromen waarmee je leeft, maar altijd van denkt dat die nooit kunnen uitkomen.

Herken je het?

Als ik later...

Mocht ik veel tijd hebben, dan..., maar...

Mocht ik veel geld hebben, dan..., maar...

Ik wil zo graag...., maar....

Mocht ik kunnen kiezen...

Wel... JIJ KAN KIEZEN!!!

En zit jij ook nu al klaar met je maar? Dat erken en herken ik.

Dat hoeft echt niet. Jij kan écht kiezen. Jij kan écht kiezen voor verandering! Zijn dat de grootste veranderingen eerst? Misschien niet. Wel de eerste stappen voor die grote verandering.

Onlangs had ik een cliënt bij me in de praktijk. Zij had al een tijdje problemen op zijn werk. Zij voelde zich niet goed, nog meer, hij trok zich alles heel hard aan en geloofde niet in haar collega's. Terwijl hij wel een functie had waarin het belangrijk was om als team sterk te staan. Om als team samen te werken. De communicatie binnen het team liep ook helemaal spaak. Met als gevolg: er werd eigenlijk niet meer gepraat. Zij had geen vertrouwen meer en werd heel moe van al het extra werk dat ze op zich nam. Met een burn-out als gevolg.

Ik kan dit toch niet veranderen zolang de anderen niet veranderen? Dat was haar idee.

Wat als jij nu eens als eerste verandert? Wat zou er kunnen gebeuren, mocht jij van instelling veranderen? Wat zou er opleveren voor het team als jij eens gaat geloven in je collega's en ze de kans gaat geven om zichzelf te bewijzen? Wat zou er kunnen gebeuren, mocht jij als eerste op een teamvergadering eens spreken over wat jij denkt en voelt? In plaats van de afwachtende positie te nemen, gefrustreerd te blijven rondlopen en lastig te worden op je collega's?

Zou jij je dan op termijn niet veel beter voelen? En zou het team dan niet sterker kunnen worden?

Zet die eerste stap nu! En zorg voor verandering die je nu nodig hebt en die je écht wil!

Ikzelf had een droom. Ik miste iets in mijn toenmalige job. Ik wilde gaan coachen. Dat is wat ik toen ook al deed, maar niet als beroep. Dat is wat ik écht wil, wat ik kan en wat ik wil.

Ja, maar... Dan heb ik geen centen.

Klopt, ik zou ook echt heel wat minder centen hebben in het begin in vergelijking met mijn toenmalig loon.

Maar hoe goed zou ik mij voelen, mocht ik voor mezelf kunnen starten? Hoe goed zou ik me voelen, mocht ik kunnen doen wat ik écht graag wilde doen? Wat zou mij dat allemaal kunnen opleveren? Hoe goed zou ik worden in mijn nieuwe functie en hoeveel zou ik er dan mee kunnen verdienen? Misschien wat minder, maar ook veel meer. Want het zou mij gelukkig maken, het zou mij energie geven, het zou mij zoveel meer zin in het leven geven,.. Veel meer betekenis aan mijn leven. En laat dat nu net iets zijn wat ik zo belangrijk vind.

Dus...

Die eerste stap zetten, zonder de maar. Zelfstandige in bijberoep. Ik ben gesprongen en ik ben zeer zacht geland. Wat ben ik blij.

Ik wil al lang een boek schrijven. Een aantal keer ben ik gestart en ben ook steeds terug gestopt. Na een pagina of 15-20...

Ja, maar, er zijn al zoveel boeken en goh ja, ik kan dat toch niet,... Excuses. Keer op keer.

Tot nu. Ik ben gestart en ik zal pas stoppen tot hij klaar is om naar een uitgever te sturen.

Want weet je, mijn verhaal schrijven geeft mij energie. Dat is belangrijk voor mij. Dat is niet voor iemand anders, dat is helemaal voor mij. En ik alleen. Al wordt dat boek nooit uitgegeven; geen probleem. Dat is mijn droom en dat is mijn verwezenlijking.

Ik heb die eerste stap gezet!

Zit jij ook met zoiets gelijkaardigs? Zit jij ook al heel lang te broeden op een idee? Maar komt het er nooit van? Voel je je te min? Niet goed genoeg? Mis je die laatste push?

Kom dan op 26 mei meedoen op onze workshop: Wat wil jij in de wereld zetten

Een workshop dat ik samen met Annelies Harvent, pshychotherapeute/coach, organiseer op een prachtige locatie in Brecht.

1 dag van 10u tot 16u. Wij voorzien een lekkere lunch en zorgen voor een gevulde dag vol leuke opdrachten zodat jij nu eindelijk jouw wens in de wereld kan zetten!

Wil je liever 1 op 1 coaching? Dat kan uiteraard ook. Afspraak kan je maken in Antwerpen ( Zuid) en Schoten ( www.medihuis.com)

Meer info over workshops: https://www.coachmarjolein.com/workshops-groepssessies

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page